Digitaal mengpaneel toegepast bij het CVI 2018 in Ermelo

Van Analoog naar Digitaal

Al geruime tijd zijn we bezig om ons geluid nog beter te laten klinken. Met alleen een microfoon en een speaker kunnen we vandaag de dag ook niet meer bij de klant aankomen. De controle over het geluid is belangrijk. Hiervoor is veel apparatuur op de markt om dat voor elkaar te krijgen. Van een simpele microfoon tot aan een computer gestuurde versterker, en alles wat daar nog tussen moet. Een talk-over functie is vandaag de dag niet meer weg te denken. Ook het afstemmen van de microfoon is niet alleen met een volume knop te regel.

Vaak zijn er op een evenement locatie meerdere zones welke gebruik maken van de zelfde installatie. Door gebruik te maken van digitale meng systemen kunnen we tot 8 verschillende zone’s vanuit 1 plek regelen. Het inregelen gaat super snel door dat de geluid technicus “in het veld” het volledige beheer heeft. Via telefoon of tablet regelen we de systemen af. Zodat het VIP terras net zo mooi klinkt als de tribune.

Maar niet alleen onze custom geluid oplossingen zijn digitaal. Ook de standaard omroep/geluid installatie maken gebruik van deze zelfde techniek. Door eigen gemaakte controllers is het voor de klant niet moeilijk om de installatie te bedienen. Immers, na het afstellen is alleen nog maar een volume knop nodig.